DANIA W SŁOIKACH
Pomysł na gotowe dania w słoikach powstał na bazie przetworów przechowywanych w wekach – słoikach ze szklaną pokrywką, których hermetyczne zamknięcie umożliwiały gumowa uszczelka i metalowa sprężynka. Weki zamykano w słoikach na ciepło, co wraz z hermetycznym zamknięciem umożliwiało długoterminowe przechowywanie przetworów bez obaw o zbyt szybkie psucie się. Dzisiaj tradycyjne weki coraz częściej zastępują dania gotowe w słoikach – szeroki asortyment dań, wśród których możemy znaleźć zupy, przetwory mięsne, sosy, a także różnorodne przetwory warzywne. Dania w słoikach mogą stanowić gotowe danie obiadowe lub jego główny składnik.
Producent oferujący gotowe dania w słoikach sięga najczęściej po tradycyjne przepisy bazujące na kuchni staropolskiej, których samodzielne przygotowanie w domu wymaga dostępu do wielu składników i przypraw, a także czasu. W słoikach możemy więc najczęściej znaleźć pełną gamę wyrobów garmażeryjnych, takich jak flaczki, bigos, fasolka po bretońsku, pulpety w sosie pomidorowym, gulasze i wiele innych.
Producent dań w słoikach Warszawa
Firma Kotwica to znany i ceniony polski producent dań garmażeryjnych, oferujący gotowe dania w słoikach przyrządzane w oparciu o tradycyjne receptury i składniki. Nasze dania w słoikach to bogaty wybór tradycyjnych dań rodzimej kuchni, pośród których królują przepisy kuchni staropolskiej oraz specjalności regionalne. Największą zaletą wyróżniającą nasze dania w słoikach spośród oferty innych producentów jest domowy smak, który weki Kotwica zawdzięczają starannie wyselekcjonowanym składnikom oraz tradycyjnym sposobom przyrządzania potraw.
Jako jeden z nielicznych producentów w branży możemy się poszczycić wieloletnią tradycją, która zobowiązuje nas do dbałości o naturalny skład naszych dań. Dlatego też na każdym etapie procesu produkcyjnego zwracamy szczególną uwagę na dobór składników oraz dodatków spożywczych tak, aby Klientom wybierającym dania gotowe w słoikach marki Kotwica zagwarantować wyroby najwyższej jakości.